TAHİN ve TAHİN HELVASI

Tahin, susam tohumlarının, kabukları ayrıldıktan ve fırında kurutulup kavrulduktan sonra değirmende ezilmesi ile elde edilen mamüldür.

OKYAY tahin, hem sağlık, lezzet ve enerji kaynağı; hem de tamamen doğaldır.

Uzun ömürlü ve pratiktir.

Kahvaltılarda içerisine bal veya pekmez karıştırılarak yüksek besin değerine sahip bir tatlı olarak özellikle soğuk havalarda tüketildiği gibi, unlu mamüllerde, mezelerde ve yemeklerde lezzet katmak için sıkça kullanılmaktadır.

Tahinin sedef, egzama gibi hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir. 

Tahin Helvası, şeker, su ve sitrik asit katıldıktan sonra pişirilerek elde edilen şeker şurubunun ağdalaştırılıp çöven ekstratı ile beyazlaştırıldıktan sonra tahin ile karıştırılıp yoğrulması ve isteğe göre çeşni maddeleri ilavesi ile hazırlanan katı, homojen, ince lifli yapıdaki üründür.   

Tahin  Helvası, Kolesterolsüz bir enerji kaynağıdır.

100gr helva kişiye yaklaşık 500Kcal enerji sağlamaktadır.

Beslenme uzmanları tarafından sporcu beslenmesinde tavsiye edilmektedir.

Hazmı kolaylaştırma ve sindirime yardımcı olma özellikleri sayesinde sindirimi zor olan yemeklerden sonra sunulur.

 Yılların tecrübesi ve müşterilerinin talepleri doğrultusunda OKYAY helva ürün grubunda üç çeşide yer vermektedir:

Vanilyalı, Antep Fıstıklı ve Kakaolu.  

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.